Placinta cu vinete coapte

de Brindusa in Aperitive / Garnituri, 13 Noi 2011 | 12243 vizualizari

 

Placinta aceasta e facuta cu vinete coapte si poate fi mancata fie ca antreu, ca fel principal sau chiar luata ca pachetel la serviciu. E foarte simplu de facut si e o varianta extrem de gustoasa la salata clasica de vinete.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg vinete
  • 3 cepe
  • 4 catei de usturoi, ras mic
  • 100 g parmezan
  • 100 g pesmet
  • 2 oua
  • 50 g unt
  • 50 ml ulei
  • 2 lingurite cu turmeric (optional)
  • sare, piper dupa gust
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu vinete coapte:

Coace vinetele, curata-le si pune-le intr-o strecuratoare de plastic, ca sa se scurga. Toaca-le nu foarte marunt.

Taie ceapa marunt. Incalzeste untul si uleiul si caleste ceapa in ele. Cand ceapa devine galbuie, pune vinetele si lasa-le la foc mic pentru 5- 10 minute. Lasa amestecul sa se raceasca.

Incalzeste cuptorul la 180 C

In amestecul cu vinete pune pe rand ouale, parmezan ras, pesmet, usturoi, turmeric, sare si piper.Amesteca bine.

Unge cu unt o tava si tapeteaz-o cu pesmet. Toarna coca in tava. Coace 30 de minute.

Placinta cu vinete se mananca rece sau calduta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu vinete coapte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv placinte cu vinete, ardei si telemea